Seria: “Përrallëza klasike me pop-up”: Rosaku i shëmtuar

300 L

Zbulo histori të ndryshme përmes librave me pop-up. Çdo faqe ka një personazh që vjen dhe shpërfqet para teje.

SKU: 9789928287649 Kategoria

Rosaku i shëmtuar është një nga përrallat më të bukura të Andersenit, është një përrallë autobiografi. Rosaku ishte ndryshe nga vëllezerit e tij. Ai ishte më i madh dhe ngjyrë gri, ishte i shëmtuar, prandaj askush nuk e donte dhe nuk pranonte të luante me të. Ata e perzunë nga ferma e tyre dhe Rosaku i gjorë mbeti vetëm. Kështu kaloi dimri me borë e ngrica dhe Rosaku nuk e kuptoi që duke ardhur pranvera edhe pamja e tij po ndryshonte. Kështu kur ai pa veten e tij ne sipërfaqen e ujit të liqenit , vuri re se nga një rosak i shëmtuar gri, ishte shndërruar në një mjelmë të bardhë shumë të bukur. Mesazhi që përcjell përralla është shumë i bukur. Nuk ka rëndësi ku lind dhe se si je në paraqitjen e jashtme, e rëndësishme është të jesh i bukur në shpirt dhe të jesh i aftë për shoqërinë. 

Komente

Nuk ka ende komente