Të drejtët

800 L

Në shkurt të vitit 1905, në Moskë, një grup terroristësh që i përkisnin Partisë Revolucionare Socialiste organizuan një sulm me bombë në Grand Duke Serge, xhaxhain e Carit. Ky sulm dhe rrethanat e veçanta që e kanë paraprirë dhe e kanë ndjekur përbëjnë subjektin e “Të drejtët”.

SKU: 9789928251596 Kategoria

Disa nga situatat në këtë shfaqje mund të duken të jashtëzakonshme, megjithatë ato janë historike. Kjo nuk do të thotë, siç do ta shohim, se të drejtët janë një copë historike. Por të gjithë personazhet me të vërtetë ekzistonin dhe silleshin ashtu. Unë vetëm u përpoqa ta bëja të mundur atë që tashmë ishte e vërtetë … urrejtja që peshonte mbi këto shpirtra të jashtëzakonshëm si vuajtje të patolerueshme. Më shumë arsyet ishin për të ndjellë këto hije të mëdha, revoltën e tyre të drejtë, vëllazërinë e tyre të vështirë, përpjekjet e panevojshme që bënë që të vinin në kontakt me vrasjen – dhe për të thënë se ku është besnikëria jonë.

Komente

Nuk ka ende komente