Shënime nga ”shtepia e të vdekurve”

1,500 L

Në romanin “Shënime nga “shtëpia e të vdekurve”, një kryevepër e letërsisë botërore, zbulohet bota e brendshme e personazheve, duke bërë një analize të hollë psikanalitike dhe vërtet me një letërsi të madhe.

SKU: 9789992766736 Kategoria

Dostojevski në këtë roman ka gjetur “çelësin” e duhur për të bërë ndarjen përfundimtare nga një letërsi vanitoze dhe e vetëkënaqur. Në mënyrë të habitshme bëhet përshkrimi artistik i gjërave të thjeshta, të jetës së përditshme, zbulohen karakteret e mëdha duke shpalosur lodhjen, urinë, vdekjet, ushqimin e tmerrshëm, gjendjen mendore, por edhe humorin e hollë, ironinë therëse, përçudnimin e karakterit.

Shtëpia Botuese

Uegen

Numri i faqeve

286

Autori

Fjodor M. Dostojevski

Komente

Nuk ka ende komente