Zonja Bovari

990 L

Ngjarjet e romanit morën shkas nga një histori e vërtetë që pati ndodhur në qytetin e lindjes së Floberit. ”Zonja Bovari” tronditi themelet e shoqërisë njerëzore duke u kthyer në një tematikë aktuale edhe në ditët e sotme.

SKU: 9789992743557 Kategoria

 Atij i mbetej veç të realizonte përgjithësimin artistik të realitetit. Përgjithësimi ishte realist dhe lidhej me degradimin e shoqërisë franceze të kohës. Heroina është viktimë e kësaj shoqërie dhe pjesë organike e saj. Me Emën shfaqet dukuria e bovarizmit: prirja për të ëndërruar dhe për t’u zhgënjyer pafundësisht nga realiteti. Prandaj ishte dhe është tejmase i lexuar në çdo kohë

Shtëpia Botuese

Argeta LMG

Numri i faqeve

296

Autori

Gustav Flober

Komente

Nuk ka ende komente