Vepra të zgjedhura Çehov 3

1,500 L

Çehovi u bë pionieri i teatrit modernist, për të cilin shpesh kritikohej nga kolegët dhe recensentët. Së pari, ai “theu” bazën e themeleve dramatike – konfliktin. Njerëzit jetojnë në shfaqjet e tij. Personazhet në skenë “luajnë” segmentin e tyre të “jetës”, të cilin autori e ka përshkruar, pa bërë “shfaqje teatrale” nga jeta e tij.

SKU: 9789994331450 Kategoria

Vepra e Çehovit në fillim të shekullit të 20-të flet shumë për pashmangshmërinë e një revolucioni. Për të dhe heronjtë e tij, kjo është një mënyrë ripërtëritjeje. Ai i percepton ndryshimet si diçka të ndritshme dhe të gëzueshme, e cila do t’i çojë pasardhësit e tij në jetën e lumtur të shumëpritur, plot punë krijuese. Shfaqjet e tij ngjallin një etje për transformim moral në zemrën e shikuesit dhe e edukojnë atë si një person të ndërgjegjshëm dhe aktiv që mund të ndryshojë për mirë jo vetëm veten, por edhe njerëzit e tjerë.

Shtëpia Botuese

Uegen

Numri i faqeve

448

Autori

Anton Cehov

Komente

Nuk ka ende komente