Doni i qetë 2

2,000 L

Doni i qetë” është një epope e gjerë mbi fshatarësinë ruse, që në brendi është shumë e ngjashme me romanin e Tolstoit, “Lufta dhe paqja”.

SKU: 9992748192 Kategoria

Vepra flet për tronditjet kozake gjatë viteve të turbullta të Luftës së Parë Botërore dhe është plot me personazhe të vërtetë e fiktivë. Shumë nga kozakët e Donit janë fermerë, të përqendruar te puna e tyre e vështirë që u siguron jetesën dhe me dëshirën për t’iu shmangur luftës. Por ata nuk kanë zgjedhje në përfshirjen në konflikt. Fati i kozakëve personifikohet në tragjedinë e personazhit kryesor, Grigory Melekhov. I promovuar oficer për pjesëmarrje në luftën kundër gjermanëve, ai trajtohet me dyshim nga komunistët. Duke ndjerë kërcënimin e arrestimit, ai braktis familjen dhe kthehet në një njeri të jashtëligjshëm. Melekhov mbetet një njeri fisnik, por përpjekjet e tij të dëshpëruara për të nisur një jetë të re janë të destinuara të dështojnë.

Shtëpia Botuese

Uegen

Numri i faqeve

751

Autori

Mihail Solohov

Komente

Nuk ka ende komente