Romeo dhe Zhuljeta

800 L

Kjo dramë tragjike për të dashuruarit e rinj të pafat është vlerësuar si një vepër e jashtëzakonshme, duke u shndërruar në simbolin e dashurisë së parealizuar.

SKU: 9789994342134 Kategoria

Tragjedia luan në qytetin italian të Veronës dhe vepron mbi dashurinë të Romeos dhe Zhuljetës, që bëjnë pjesë në dy fise armiqësorë, atyre të Montague-ve (Romeo) dhe të Kapulet-ve (Zhuljeta). Gjakmarrja shkon aq larg, saqë pjesëmarrësit rregullisht të kushtohen me pasion në fyerje dhe luftëra shpate të përgjakshme sapo takohen në qytet. Për këtë arsye Romeo dhe Zhuljeta e mbajnë lidhjen e tyre të dashurisë të fshehtë nga prindërit. Pa njohurinë e tyre martohen nga prifti Lorenco, që fshehurazi shpreson të ndihmojë në zgjidhjen e konfliktit. Për shkak të një konflikti Romeo internohet dhe largohet nga qyteti. Zhuljetën e detyrojnë të martohet me një zotëri, Parisin, jashtë dëshirës së saj. Si i vetmi shpëtim për Zhuljetën është prifti Lorenco sërish. Prifti i jep Zhuljetës një ilaxh i cilii vepron përr 42 orë duke e vendosur në një gjumë të rëndë të ngjashëm me vdekjen. Me përhapjen e lajmit të vdekjes së Zhuljetës arrihet dhe pika kulmore në vepër. Romeo duke mos ditur se si realisht qëndron e vërteta i përkulur pranë trupit” të pajetë” të së shoqes pi një helm dhe i jep fund jetës. Zhuljeta me të hapur sytë shikon Romeon dhe duke pranuar fatin e pashmangshëm rrëmben kamën e Romeos dhe tashmë përqafon vdekjen e vërtetë

Shtëpia Botuese

Onufri

Numri i faqeve

200

Autori

William Shakespeare

Komente

Nuk ka ende komente