Viti’ 93

800 L

Kryevepra e fundit në prozë e këtij autori të shquar, i kushtohet temës së Revolucionit Francez. Në një sfond të pasur historik me ngjarje dramatike e intensive Hygoi paraqet madhështinë e gjithçkaje që ndodh në Francën e asaj kohe.

SKU: 9992731486 Kategoria

Kryevepra e fundit në prozë e këtij autori të shquar, i kushtohet temës së Revolucionit Francez. Në një sfond të pasur historik me ngjarje dramatike e intensive Hygoi paraqet madhështinë e gjithçkaje që ndodh në Francën e asaj kohe.Romani shquhet për karakterin epik të tregimit, episodet dramatike dhe figurat, që vizatohen të gjitha si hallka të veçanta të epopesë së madhe të revolucionit dhe që mishërojnë idetë e autorit në gjerësinë dhe thellësinë e saj. Me veprimet dhe figurat heroike kolektive e individuale të tilla, si Robospieri, Dantoni dhe Marati, Simburdeni e Goveni e të tjerë, formohet një tablo, ku ansamblet dhe detajet gërshetohen harmonishëm: tabloja e Francës jeton vitin e madh të revolucionit.

Shtëpia Botuese

Dituria

Numri i faqeve

320

Autori

Viktor Hygo

Komente

Nuk ka ende komente