Bel Ami

700 L

Shkruar kur Maupassant ishte në kulmin e fuqive të tij, “Bel-Ami” është një roman i sinqeritet të madh dhe cinizmit; vepra është e mbushur edhe me gëzimin absolut të jetës – përshkruan skena dhe karaktere të Parisit të Belle Epoque me zgjuarsi dhe ndjeshmëri.

SKU: 9992731869 Kategoria

Romani Bel Ami u publikua për herë të parë më 1885 dhe konsiderohet si kryevepra e Mopasanit. Georges Duroy është një gazetar i pashëm, ambicioz dhe i paskrupullt që shfrytëzon gratë që mashtron për të përmirësuar karrierën e vet. Nga fillimet e përhumbura ai bëhet një reporter i suksesshëm dhe një gazetar politik falë ndihmës së miqve të gruas së vet, me të cilën martohet pasi i mbetet vejushë. Ai ndahet me të shumë shpejt për të përfituar nga pasuritë e një gruaje tjetër. Kjo është një karrierë gazetareske përmes martesave që paraqet një panoramë cinike mbi botën e gazetarisë dhe një këndvështrim pesimist mbi njerëzimin.

Shtëpia Botuese

Dituria

Numri i faqeve

318

Autori

Gi De Mopasan

Komente

Nuk ka ende komente