Tregime dhe Novela

1,090 L

Veprat e përmbledhura: Letër babait, Metamorfoza, Dënimi, Një ëndërr, Para ligjit, Prometeu etj.

SKU: 9789928303660 Kategoria

Nuk kam ç’të them per Kafkën vetëm pohoj se është një ndër shkrimtarët më të çuditshëm e me të mëdhenj të kohës sone. Duhet nënvizuar edhe diçka: ai mbërriti i pari, e teknika qe zgjodhi i përgjigjej nevojës së tij të brendshme. Nëse e paraqet jetën njerëzore të trazuar nga një transhendencë të pamundur, kjo vjen se ai i besonte asaj trashendence. Në pak fjalë, Kafka ndodhet jashtë nesh dhe kjo na jep mundësi që ta rrokim. Universi tij është fantastik e njëherësh i vërtetë.

Komente

Nuk ka ende komente