Iveta

600 L

Në këtë përmbledhje me tregime dhe novela janë përfshirë: Roza, Hakmarrja, Dikur, Prika, Një mbrëmje, Zhozefi, Dëbora e parë, Një gjel këndon, Iveta, Në pyll etj. Gi de Mopasan (1850-1893) është prozator i shquar francez, një ndër përfaqësuesit më në zë të natyralizmit, njohës i thellë i jetës së kryeqytetit e provincës së Francës, në fundin e shekullit XIX.

SKU: 9992731885 Kategoria

Guy de Maupassant është një nga ata pak shkrimtarë, tregimet e shkurtra të të cilëve – të mprehtë, ekonomikë, elegantë, por të drejtpërdrejtë në stil – janë aq të fortë, sa reputacioni i tyre letrar mund të ndalet vetëm në to. Nën sipërfaqen e tyre të thjeshtë mashtruese, shtrihet një kuptim i thellë i kompleksitetit të psiqikës njerëzore. Maupassant hulumton koleksionin e plotë të kalorësi të shoqërisë franceze -të fundit të shekullit të XIX, nga prostitutat në shtëpitë pariziene dhe fshatarëve në shtëpitë e fshatit, tek aristokratët kurorëshkelës, në spa-të e kushtueshme dhe grupimet e patricëve fisnikë.

Shtëpia Botuese

Dituria

Numri i faqeve

160

Autori

Gi De Mopasan

Komente

Nuk ka ende komente