Katedralja e Parisit

1,200 L

Ky roman i jashtëzakonshëm historik i stilit gotik, i vendosur në Parisin mesjetar te kullat binjake të strukturës së tij më të madhe dhe simbolit suprem, katedrales së Notre-Dame, është drama tronditëse e Kuazimodos, një person me aftësi të kufizuara, ndërsa Lufton për t’iu kundërvënë kujdestarit Claude Frollo, i cili gjithashtu dëshiron të kryejë gjenocid kundër popullatës rome të Parisit.

SKU: 978928192042 Kategoria

Romani është përshkruar si një tekst kyç në letërsinë franceze dhe është përshtatur për film me dhjetëra herë që nga viti 1923 deri më sot. Romani u përpoq të ruante vlerat e kulturës franceze në një periudhë kohore ndryshimesh të mëdha, të cilat rezultuan në shkatërrimin e shumë strukturave gotike franceze. Romani e bëri Notre-Dame de Paris një ikonë kombëtare dhe shërbeu si një katalizator për të mbajtur gjallë interesin në restaurimin e formës gotike të ndërtesës e cila pësoi dëme të konsiderueshme para disa vitesh nga një zjarr që ra në një pjesë të saj.

Komente

Nuk ka ende komente