Sapiens

2,000 L

Gjithëpërfshirës, i thellë, provokuese dhe i guximshëm: Libri Sapiens ka sfiduar gjithçka që kemi ditur rreth qenies njerëzore: Mendimet tona, veprimet tona, fuqia jonë … dhe e ardhmja jonë.

SKU: 9789928219312 , Tag:

100.000 vjet më parë, të paktën gjashtë specie njerëzore banonin në tokë. Sot ka vetëm një. Ne. Homo sapiensët. Si arritën speciet tona të mbizotërojnë botën? Pse u bashkuan paraardhësit tanë për të krijuar qytete dhe mbretëri? Si arritëm të besojmë tek perënditë, kombet dhe të drejtat e njeriut; Si iu besuan parave, librave dhe ligjeve; Po të skllavërohen nga burokracia, oraret dhe konsumizmi? Dhe cila do të jetë bota jonë në mijëvjeçarët e ardhshëm? Tek “Sapiens”, Dr Yuval Noah Harari përfshin të gjithë historinë njerëzore, që nga njerëzit e parë që ecin mbi tokë deri tek ndryshimet radikale – dhe nganjëherë shkatërruese – të Revolucioneve Njohëse, Agrokulturore dhe Shkencore. Duke nxjerrë në pah të dhëna nga biologjia, antropologjia, paleontologjia dhe ekonomia, ai hulumton se si rrymat e historisë kanë formësuar shoqëritë tona njerëzore, kafshët dhe bimët rreth nesh, madje edhe personalitetet tona. A jemi bërë më të lumtur teksa historia na shpalos? A mund të çlirohemi ndonjëherë në sjelljen tonë nga trashëgimia e paraardhësve tanë? Dhe çfarë mund të bëjmë për të ndikuar në rrjedhën e shekujve që do të vijnë?

Komente

Nuk ka ende komente