Otello

500 L

Një nga tragjeditë e njohura të Shekspirit, që besohet të jetë shkruar në vitin 1603. E gjithë vepra përqendrohet në personazhet krysore: Otello arap – general në ushtrinë e Venedikut, Desdemona, gruaja e tij dhe Kasio, togeri i tij.

SKU: 9789994332740 Kategoria

Për shkak të çështjeve të trajtuara në vepër: racizmi, dashuria, xhelozia dhe tradhtia, Otello është një nga pjesët që vihet më shpesh në skenë. Kritikët letrarë kanë bërë vlerësime të ndryshme për veprën. Ka pasur nga ata që Otellon e kanë cilësuar si punën më të mirë të dramaturgut të njohur dhe si më romantikun e karaktereve të Shekspirit, të tjerë e cilësojnë si egoist. E vërteta është se edhe sot, Otello është personifikim i dashurisë ekstreme, i xhelozisë fatale.

Komente

Nuk ka ende komente