Forca e karakterit

1,200 L

“Psikologët kanë kaluar dekada me radhë në kërkim të sekretit të suksesit, por Duckworth është ajo që e ka zbuluar.” —Daniel Gilbert, autor i librit “Stumbling on Happiness”

SKU: 9789928265203 Kategoria

Në këtë libër të domosdoshëm për këdo që kërkon të arrijë sukses, psikologja pioniere, Angela Duckworth, u tregon prindërve, studentëve, edukatorëve, atletëve dhe biznesmenëve (me dhe pa përvojë), se sekreti i arritjes së jashtëzakonshme nuk është talenti, por kombinimi i veçantë i pasionit dhe këmbënguljes të cilën ajo e quan “forcë karakteri, vendosmëri”. Duke marrë nga historia e saj personale si vajza e një shkencëtari që ia vinte shpesh në dukje mangësinë e “gjenisë”, Duckworth, tashmë një studiuese dhe pedagoge e mirënjohur, përshkruan përvojat e saj të hershme që i hapën sytë në mësimdhënie, konsultime për bizneset dhe në neuro- shkencë, dhe që çuan drejt hipotezës se ajo çfarë e sjell suksesin nuk është “gjenia”, por një kombinim unik i pasionit dhe këmbë- nguljes afatgjatë. Në librin Forca e karakterit, ajo e çon lexuesin në terren që të vizitojë kadetët që sfiliten nga ditët e para të trajnimit në West Point, mësuesit që punojnë në disa nga shkollat më të vështira, dhe finalistët e vegjël në Konkursin Kombëtar të Gërmëzimit. Ajo gjithashtu shfrytëzon informacione të mre- kullueshme nga historia dhe tregon se çfarë mund të mësohet nga përvojat moderne në performancën e lartë. Së fundmi, ajo ndan ato që ka mësuar nga intervistat që ka kryer me dhjetëra persona të suksesshëm, që nga CEO-ja i bankës J. P. Morgan, Jamie Dimon, karikaturisti i revistës New Yorker, Bob Mankoff, te trajneri i skuadrës Seattle Seahawks, Pete Carroll.
Disa nga njohuritë më të vlefshme të librit: Pse çfarëdo përpjekje që bëni, në fund ju sjell dy herë më afër synimit tuaj
Si forca e karakterit mund të mësohet, pavarësisht IQ-së apo rrethanave.
Si mund të nxitet interesimi jetëgjatë Sa për qind e praktikës optimale është vuajtje dhe sa është ekstazë.
Cila është më e mira për fëmijën tuaj – një përqafim i ngrohtë, apo standarde të larta
Magjia e Hard Thing Rule. I dashur dhe personal, informues, madje edhe jetë-ndryshues, Forca e karakterit është një libër që flet për atë çfarë ndodh në kokën tuaj kur dështoni, dhe se si kjo gjë, jo talenti apo fati, bën të gjithë dallimin.

Komente

Nuk ka ende komente