Teoria e gjithçkaje

800 L

Duke përdorur këtë histori si një shtresë fillestare, Hawking na merr në një udhëtim tërheqës përmes lentes teleskopike të fizikës moderne për të fituar një pamje të re të universit – natyrën e vrimave të zeza, vazhdimin e hapësirës-kohë dhe informacionin e ri rreth origjinës të universit.

SKU: 9789928265302 Kategoria

Një Histori e Shkurtër e kohës, ai na prezantoi me një vështrim të ri të guximshëm në universin tonë, si filloi, dhe sesi pikëpamjet tona të vjetra të fizikës dhe teoritë e lodhura për krijimin e universit nuk ishin më relevante. Me fjalë të tjera, Hawking na dha një vështrim të ri në botën tonë, universin tonë dhe veten tonë. Tani, Hawking paraqet një vështrim edhe më gjithëpërfshirës në universin tonë, krijimin e tij dhe mënyrën se si ne e shohim veten brenda tij. Hawking paraqet një seri prej shtatë leksionesh në të cilat ai përshkruan, më qartë se kurrë, historinë e universit siç e njohim ne. Ai fillon me historinë e ideve për universin, nga ideja e Aristotelit se Toka është e rrumbullakët me zbulimin e Hubble dy mijëvjeçarë më vonë se universi ynë po rritet. Duke përdorur këtë histori si një shtresë fillestare, Hawking na merr në një udhëtim tërheqës përmes lentes teleskopike të fizikës moderne për të fituar një pamje të re të universit – natyrën e vrimave të zeza, vazhdimin e hapësirës-kohë dhe informacionin e ri rreth origjinës të universit. Ai e përdor këtë bazë shkencore për të dalë me një “teori të unifikuar të gjithçkaje” për të cilën autori pretendon se do të jetë “triumfi i fundit i arsyes njerëzore”.

Komente

Nuk ka ende komente