Rrëfimi

700 L

SKU: 9789928464644 Kategoria

E shkruar ne vitet 1880 – 1882, eseja mbi eksperiencen e tij në kërkim të besimit dhe kuptimit per jeten u ndalua të botohet në Rusi dhe nisi një udhëtim te gjatë në rusisht dhe në gjuhë të tjera nga jashtë Rusisë. Shkrimtari i madh, një kont që kundërshtonte pronën private, vegjetarian, pacifist, kundërshtar i dënimit me vdekje shtetërore, përshkruan në këte libër kërkimin e tij për kuptimin e jetës. Rrëfimi ishte shkaku që solli shkishërimin e tij nga kisha por ai krijoi gjithashtu edhe një lëvizje të re, Kristianët Tolstojanë, të cilët ndoqën mësimet e tij në të gjithe botën, pavarësisht se vetë Tolstoi u tha atyre të ndjekin ndërgjegjen e vet dhe jo mendimet e tij.

Komente

Nuk ka ende komente