Mjete dhe armë

1,500 L

Libri “Mjete dhe armë” i Brad Smith, i cili është presidenti i Microsoft, flet për sfidat dhe mundësitë që rrjedhin nga përdorimi i teknologjisë në botën tonë, duke u përqendruar në aspektet e sigurisë, privatësisë dhe përdorimit etik të teknologjisë.

SKU: 9789928265470 Kategoria

Në këtë libër, Smith shqyrton rastet e ndryshme kur teknologjia ka pasur ndikim në botën tonë, duke filluar nga shkeljet e sigurisë në internet, deri tek përdorimi i inteligjencës artificiale dhe robotikës. Ai flet për rolin e teknologjisë në luftën kundër krimit të organizuar, terrorizmit dhe sulmeve të hakerëve, si dhe për përgjegjësitë dhe rreziqet që shoqërojnë përdorimin e teknologjisë në kohët moderne. Smith gjithashtu e trajton rëndësinë e sigurisë dhe privatësisë së të dhënave personale në botën dixhitale dhe sugjeron masat dhe politikat që duhet të ndjekim për të mbrojtur të dhënat tona dhe sigurinë tonë në internet. Në libër, ai vë në pah se si teknologjia duhet të përdoret me etikë dhe të respektojë vlerat njerëzore dhe të shoqërisë. Përgjithësisht, “Mjete dhe armë” është një libër interesant dhe informativ që ofron një vështrim të thellë në sfidat dhe mundësitë që shoqërojnë përdorimin e teknologjisë në botën tonë të ndryshme dhe thekson rëndësinë e sigurisë, privatësisë dhe etikës në përdorimin e teknologjisë.

Komente

Nuk ka ende komente