Uliksi

4,000 L

Me ne fund vjen nje tjeter version i romanit me te rendesishem te shekullit te XX, Uliksi te James Joys, permes perkthimit te Krenar Hajderit. Leximi i Uliksit është një prej atyre përvojave përcaktuese që ndryshojnë përceptimin tonë rreth romanit, e njëherazi edhe vizionin tonë rreth botës.

SKU: 9789928342478 Kategoria

16 qershor 1904, Dublin. Nisur nga ecejaket, teorizimet, takimet dhe vetmitë e tri personazheve, Leopold Blumit, Stiven Dedalusit dhe Molli Blumit, Xhojsi rishkruan Odisenë e Homerit. Arkitektura e Uliksit është një thurje e pabesueshme lidhjesh: romani gëlon nga jehonat e brendshme njerëzore, kujtimet, gjërat e para dhe të dëgjuara, të tretura dhe të metamorfozuara. Njëlloj sikurse edhe Prusti, Xhojsi rishkruan romanin e madh të kujtesës dhe të identitetit të paqëndrueshëm njerëzor.

Komente

Nuk ka ende komente