Duar të ndyra

500 L

E shkruar më 1948, “Duar të ndyra”,është një dramë me përmbajtje të theksuar politike, është një nga veprat teatrore më të shquara të autorit.

SKU: 9789994352159 Kategoria

“Sa e ruan pastërtinë tënde, djalosh!. Sa frikë ke të ndyesh duart mirë pra, qëndro i pastër! E kujt i duhet kjo dhe ç’tu desh që erdhe midis nesh? Pastërtia është ide e fakirëve dhe e murgjërve. Ju intelektualët, anarkistët borgjezë, nxirrni shkaqe për të mos bërë asgjë. Për të mos bërë asgjë, për të qëndruar mënjanë, pa luajtur gishtin, me duart ngjitur pas trupit, veshur me doreza. Duart e mia janë të ndyra deri në bërryi. I kam zhytur në mut dhe në gjak”

Shtëpia Botuese

Fan Noli

Numri i faqeve

233

Autori

Jean-Paul-Sartre

Komente

Nuk ka ende komente