Plaku dhe deti

500 L

“Plaku dhe deti” është një tregim që flet për forcën dhe dinjitetin e shpirtit të njeriut.

SKU: 9789928186997 Kategoria

Plaku i detit na tregon se arriti atë që nuk e kishte bërë tjetërkush dhe nuk ka rëndësi se nuk e solli edhe mishin e peshkut për ta ngrenë. Kjo nuk ishte sprovë për të sjellë diçka për të ngrënë, por për të sjellë një provë të guximit dhe krenarisë. Është një ngjarje në kufirin e së pamundurës, nga e cila peshkatari del fitimtar. Për Heminguejin njeriu duhet të provojë edhe të pamundurën se sa të tërhiqet pa e provuar.

Shtëpia Botuese

Onufri

Numri i faqeve

115

Autori

Ernest Hemingway

Komente

Nuk ka ende komente