Portreti i Dorian Greit

1,000 L

Portreti i Dorian Greit fryt i fundit i shekullit të 19-të, mund t’i flasë ende lexuesit të shekullit të 21-të.

SKU: 9789951721486 Kategoria , Tag:

Problematika e romanit tingëllon çuditërisht aktuale: përmbysja e vlerave morale në këtë vepër ta kujton krizën e vlerave të shoqerisë së sotme, fryma hedoniste ta kujton konceptin konsumist të sotëm të jetës, që vë paranë dhe kënaqësinë mbi gjithcka; ndonëse autori duket sikur mban një qëndrim objektivist apo ambivalent, thellë-thellë ai zbulon tragjizmin që fshihet pas kësaj maske të ndritur.

Komente

Nuk ka ende komente