Parfumi

900 L

“Parfum: Historia e një vrasësi”, është një roman i botuar në vitin 1985 (botuar fillimisht në gjermanisht si Das Parfumi) nga shkrimtari gjerman Süskind Patrick.

SKU: 9789992750377 Kategoria

Romani eksploron shqisën e të nuhaturit dhe lidhjet e saj me kuptimet emocionale që mbart aroma. Mbi të gjitha ky roman është një histori komunikimi, identiteti dhe morali të shpirtit njerëzor. Historia fokusohet tek Jean-Baptiste Grenouille, praktikant për tu bërë mjeshtër i parfumeve në Francën e shekullit të 18-të, vetë i lindur pa aromë trupi. Në moshën e adoleshencës, ai fillon të përgjojë, përndjekë dhe vrasë virgjëresha në kërkim të “parfumit të përsosur”, të cilën ai e gjen tek një grua e re me emrin Laura, në një kopsht privat të izoluar në Grasse.

Komente

Nuk ka ende komente