Financieri

1,400 L

Romani “Financieri” është një radiografi analitike e zhvillimeve psiko – sociale të sistemit të ri ekonomik.

SKU: 9994363344 Kategoria

Me triologjinë e dëshirave ashtu si në shumicën e veprave të Drajzerit elementi autobiografik është bashkëudhëtari letrar më besnik. Është elementi i sigurisë maksimale, sepse ai luan jo vetëm me grafikën e kontrasteve shoqërore por edhe me depërtimin në detaje në sestimentin e personazheve që mishërojnë tiparet klasike të një shoqërie në degradim.“Financieri” është një radiografi analitike e zhvillimeve psiko-sociale të sistemit të ri ekonomik. Të fitosh mbi rrënimin e tjetrit dhe duke sublimuar dashurinë, kjo është sëmundja e dukshme e kapitalit, aq sa para etheve të pasurimit asgjë nuk ka vlerë, as vetë jeta.

Shtëpia Botuese

Ombra GVG

Numri i faqeve

678

Autori

Teodor Drajzer

Komente

Nuk ka ende komente