Dashuria e parë

500 L

Samuel Beket është një nga shkrimtarët modernë të shekullit të XX, njëherësh themelues i teatrit absurd. Vepra e Beketit na sjell një këndvështrim tragjikomik të ekzistencës njerëzore, shpeshherë të shoqëruar me një komedi të zezë dhe humor vrasës.

SKU: 9992794879 Kategoria

 Përmes një rrëfimi që bëhet gjithmonë e më i ngjeshur dhe esencial, drama e Beckett shpreh, edhe fizikisht, gozhdimin e personazheve një kuadër ku nuk është i mundur asnjë evoluim ekzistencial apo psikologjik. Vepra e tij vë në skenë ankthin e njeriut ballë absurditetit të ekzistencës. Janë portretizuar individë të paralizuar nga makthi përballë një bote pa sens e të detyruar të struken në shkretinë e mendjes.

Shtëpia Botuese

Zenit Editions

Numri i faqeve

96

Autori

Samuel Beckett

Komente

Nuk ka ende komente