Baroni Maltez… dhe unë, Lusiani

1,200 L

Në këtë roman Ebejer pëshkruan një pjesë të historisë së Maltës koloniale deri në pavarësi. E kolonizuar politikisht nga britanikët dhe kulturalisht nga Italianët, sfida e Ebejerit ishte që të gjente një zë të veçantë.

SKU: 9789928061966 Kategoria

Në këtë roman Ebejer pëshkruan një pjesë të historisë së Maltës koloniale deri në pavarësi. E kolonizuar politikisht nga britanikët dhe kulturalisht nga Italianët, sfida e Ebejerit ishte që të gjente një zë të veçantë. Nëpërmjet rëfimit, si çelës për të hapur poratat e lirisë individuale përball botës dhe mardhënjeve kulturore, ai çlirohet nga kufizimet dhe kushtet e vendosura nga ai “tjetri” duke ndërtuar një portret të ri të vetvetes. Në librin “Baroni maltez.. dhe unë Lusiani” personazhi kryesor një burrë i moshuar, rrëfen në vetën e parë jetë jetën e tij si të ishte një roman.Ebejes risjell disa nga problemet egzisteniciale të njeriut -lidhja me të shkuarën, refuzimi i dashurisë për shkak të egoizmit , misteri dhe psikologjia e të moshuarve dhe përplasja mes brezave si shkak i standardeve të etikës dhe kujturës.

Shtëpia Botuese

Ombra GVG

Numri i faqeve

369

Autori

Francis Ebejer

Komente

Nuk ka ende komente