Arkipelagu Gulag

1,700 L

“ Arkipelagu Gulag ” është kryevepra e Solzhenicinit. Një paraqitje shumëplanëshe e kampeve, burgjeve, qendrave transit dhe e policisë së fshehtë; e informatorëve, spiunëve dhe e hetuesve, por gjithashtu edhe e heroizmit; një antibotë staliniste në zemrën e Bashkimit Sovjetik, ku çelësi për të mbijetuar nuk gjendet te shpresa, por te dëshpërimi. 

SKU: 9789928404855 Kategoria

 Ky libër është bazuar në dëshmitë e rreth dyqind të mbijetuarve dhe mbi kujtimet e njëmbëdhjetë viteve të Solzhenicinit në kampet e punës dhe në internim. Ai ka cilësitë e një materiali tërësisht kërkimor dhe të një vepre të letërsisë dhe të fuqisë së imagjinatës. Ky botim është përmbledhur në një vëllim me dëshirën e autorit dhe me bashkëpunimin e tij të plotë.

Komente

Nuk ka ende komente