Unë dhe Hemingueji

1,300 L

Paula McLain, e cilësuar nga Ann Patchett si “ylli i ri i prozës letrare historike”, sjell historinë e Marta Gillhornit, duke e lartësuar këtë të fundit si heroinën e epokës: një grua që do të rrezikonte gjithçka, për të gjetur zërin e saj.

SKU: 9789928216755 Kategoria

Në zemër të luftës, ajo solli në jetë zërin e njerëzve të thjeshtë… dhe gjeti veten. Historia e vërtetë e gjeniut të letrave amerikane, Ernest Heminguejit, dhe gruas së tij të tretë, korrespondentes së luftës, Marta Gellhornit. Në vitin 1937, njëzetetetëvjeçarja Marta Gellhorni niset e vetme drejt Madridit për të raportuar mizoritë e Luftës Civile në Spanjë dhe tërhiqet nga historitë e njerëzve të thjeshtë në atë konflikt shkatërrues. Kjo është mundësia e saj për t’i provuar vetes se është një gazetare e denjë në një fushë ku mbizotërojnë burrat. Aty, bie në dashuri me Ernest Heminguejin, një burrë që ka nisur rrugëtimin e tij drejt të qenit legjendë. Në prag të Luftës së Dytë Botërore dhe pas prapavijave të trazuara të Madridit dhe Kubës, zë fill marrëdhënia e Martës dhe Ernestit, si dhe karriera e tyre profesionale. Mirëpo, kur Ernesti boton veprën më të suksesshme të karrierës së tij, “Kur bien kambanat”, ata nuk janë më të barabartë dhe Marta kupton se duhet të krijojë rrugëtimi e saj, si grua dhe si shkrimtare.

Komente

Nuk ka ende komente