Shkolla e rrugës

1,200 L

Botimet Living prezantojnë librin “Shkolla e rrugës”, një autobiografi e denjë për t’u renditur në krah të klasikëve, nga Tara Westover.

20 stok

SKU: 9789928216694 Kategoria , Tag:

“Një rrëfim i fuqishëm për dashurinë dhe dhunën, për forcën që mbart lidhja e gjakut dhe fuqia e imagjinatës.”Tara dhe familja e saj u rritën duke u përgatitur për Ditët e Tmerrit, por, sipas qeverisë amerikane, ajo nuk ekzistonte në asnjë dokument zyrtar. Nuk kishte certifikatë lindjeje. Nuk kishte dëftesa shkolle, sepse nuk shkeli kurrë në një klasë mësimi. Nuk kishte kartelë mjekësore, sepse babai i saj nuk kishte besim te spitalet.
Teksa ajo rritej, babai i saj bëhej gjithnjë e më radikal, ndërsa i vëllai gjithnjë e më i dhunshëm. Në moshën gjashtëmbëdhjetëvjeçare, Tara kuptoi se duhej të ikte nga shtëpia ku ishte rritur. Duke bërë këtë, ajo zbuloi si fuqinë shndërruese që të jep shkollimi, ashtu edhe çmimin që duhej të paguante për ta fituar atë liri.

Komente

Nuk ka ende komente