Ëndrrat dhe dashuritë e një jete

2,000 L

Ky libër është një ndër romanet më të njohura dhe emocionuese të letërsisë greke moderne. Shpesh, për nga struktura e rrëfimit dhe tematika që trajton, është krahasuar me ‘Getsbin e madh’ të shkrimtarit amerikan F. S. Fitzgerald.

SKU: 9789928371348 , Tag:

Vasili Karlovic Junkerman është pinjoll i një familjeje të pasur finlandeze, I kredhur në botën e qejfit, alkoolit, kumarit, mashtrimeve, dhe zhvatjeve, I cili, për shkak të revolucionit rus e të tjera ngjarjeve të turbullta, përfundn në brigjet e Pireut. Vasili Karlovic Junkerman arrin të fitojë pushtet dhe pasuri përmes veprimtarive të dyshimta. Punësohet në një bankë dhe shpejt bëhet një prej krerev të saj më të lartë, duke siguruar kështu jo vetëm një post qendror, por edhe mundësinë për një mirëqenie të jashtëzakonshme. Në jetën e tij hyjnë e dalin shumë gra, të bukura, joshëse, përfituese, por vetëm njëra e përfshin në një passion marramendës, zjarri I të cilit do ta shenjojë përgjithmonë. Sidoqoftë, ai do të mbetet I pazoti për tëkuptuar gruan që dashuron, e kësisoj, thellësisht I papërmbushur dhe I dëshpëruar.

Komente

Nuk ka ende komente