Psikologjia e parasë

1,200 L

Në Psikologjia e Parasë, autori fitues i disa çmimeve Morgan Housel ndan 19 tregime të shkurtra që eksplorojnë mënyrat e çuditshme që njerëzit mendojnë për paratë dhe ju mëson se si të kuptoni më mirë një nga gjërat më të rëndësishme të jetës.

SKU: 9789928265494 Kategoria

Të bësh mirë me paratë nuk ka të bëjë domosdoshmërisht me atë që di. Ka të bëjë me mënyrën se si silleni. Dhe sjellja është e vështirë për t’u mësuar; madje, edhe për njerëzit vërtet të zgjuar. Paratë – investimi, financat personale dhe vendimet e biznesit – zakonisht mësohen si një fushë; bazuar në matematikë, ku të dhënat dhe formulat na tregojnë saktësisht se çfarë të bëjmë.Por në botën reale njerëzit nuk marrin vendime financiare me llogari. Ata i bëjnë ato në tryezën e darkës ose në një dhomë takimesh, ku historia personale, pamja juaj unike e botës, egoja, krenaria, marketingu dhe stimujt e çuditshëm janë të përziera së bashku.

Komente

Nuk ka ende komente