Nën hijen e arratisë

1,200 L

Nën hijen e arratisë është një roman që të mban pezull, por kryesorja është që ngjarjet vendosen ne sfondin e Shqipërisë pas diktaturës.

SKU: 9789928377111 Kategoria

SHTATOR 1975 Kreshnikut i përcëllojnë shpatullat. Dritat e projektorëve rrokin hapësirën e detit, ndërsa plumbat fërshëllejnë mbi sipërfaqen e ujit përreth tij. Merr frymë thellë dhe zhytet sërish në ujë. Një anije afrohet me motorët që buçasin. Ai ndalon sé notuari në pritje të plumbit vdekjeprurës. Po papritur, nga bordi i anijes, dëgjon një zë që po i thërret në gjuhën greke.
la doli të arratisej nga Shqipëria. TETOR 1991 Kreshniku kthehet në Tiranë. Tashmë është polic suedez dhe punon për Interpolin. Po shkaku i vërtetë i rikthimit është urrejtja ndaj Shaqir Goçit, personit përgjegjës për vdekjen e të atit. Goçi ishte kreu lokal i Sigurimit të frikshëm. Po, pas rënies së diktaturës, ai u bë bosi i një organizate kriminale të pamëshirshme. Nën Hijen e Arratisë është një roman që të mban tërë kohën nën tension, i frymëzuar nga ngjarje reale. Ai zhvillohet kryesisht në Shqipëri, në vendin më enigmatik të Evropës.

Komente

Nuk ka ende komente