Nekrassov

1,000 L

Farsë ose satirë, pjesa e Jean-Paul Sartre-it është plot tipare të vrazhda; ajo të befason me situatat e papritura. «Le të largohet lufta, por jo nga faqja e parë e gazetës.» Kjo batutë i jep tonin pjesës Nekrassov. Ky është «toni i madh» i teatrit.

SKU: 9789928251879 Kategoria

Një mashtrues i quatur Georges de Valera, I ndjekur ngapolicia, një natëstrehohet tek Sibilot-ja, gazetare tek Soir a Paris. Sibilot-ja, i ngarkuar me rubrikën e antikomunizmit, ka shteruar nga idetë. Drejtoria i tij, Pilotin-i, i ka kërkuar atij që të gjejë gjëra të reja,sepse këshilli administrativ ka mbetur i pakënaqur nga ai: ka ca kohë që gazeta Soir a Paris nuk shkon mirë me shitje. Sibilot-ja rrezikon tëpushohet nga puna, nëse ai nuk do të gjejë marifetin që kërkon situata. Po afrohen zgjedhjet në zonë Seine-et-Oise. Idej e re lind në mendjen pjellore të Valera-s. Në fakt ajo nuk është parë në Operan e Moskës një të martë më parë. Valeras-i do të shtiret si Nekrassov-i, i cili qnka arratisur në Paris. Ai paske zgjedhur lirinë. Dhe kujtimet e tij ai do t’i shesë shumë shtrenjtë…

Shtëpia Botuese

Fan Noli

Numri i faqeve

311

Autori

Jean-Paul-Sartre

Komente

Nuk ka ende komente