Mjaft gabuat

1,200 L

Përmes këtij libri ju distiloni zhvillimet më të fundit në ekonominë e sjelljes dhe psikologjinë konjitive në mjete vepruese për marrjen e vendimeve të zgjuara, efektive në biznes dhe më gjerë.

SKU: 9789951817196 Kategoria

Ne të gjithë marrim vendime gjatë gjithë kohës. Është kaq e natyrshme sa nuk ndalemi së menduari për to. Megjithatë, edhe më të zgjuarit dhe më me përvojë mes nesh bëjnë gabime të shpeshta dhe të parashikueshme. Por, çfarë e bën një vendim të mirë? A duhet t’i besojmë intuitës sonë dhe nëse po, kur? Si mund të shmangim të na pengojnë paragjykimet njohëse kur as nuk jemi të vetëdijshëm për to? Nëse ju jeni gati të bëni një gabim të tmerrshëm, profesori i strategjisë dhe konsulenti i menaxhimit Olivier Sibony mbështetet në dhjetëra raste studimore tejet befasuese dhe tërheqëse për të treguar sesi paragjykimet tona konjitive na çojnë në mënyrë rutinore të gjithëve — duke përfshirë edhe titanët më të njohur të biznesit — në nëntë kurthe të zakonshme vendimmarrëse. Por në vend që të ripërsëriten të njëjtat teknika të vjetra “paragjykuese” ku dështojnë menaxherët herë pas here, Sibony shpjegon se mënyra më e mirë për të shmangur grackat e paragjykimit kognitiv është të krijoni një arkitekturë efektive vendimmarrëse në organizatën tuaj — një sistem teknikash dhe procesesh që përdorin inteligjencën kolektive për të ndihmuar udhëheqësit të marrin vendimet më të mira të mundshme. Këtu ofrohen 40 metoda konkrete për ta bërë një gjë të tillë.

Shtëpia Botuese

Pema

Numri i faqeve

316

Autori

Oliver Sibony

Komente

Nuk ka ende komente