Tesla, një portret mes maskave

1,400 L

Autori i romanit Vladimir Pistalo përdor stilin e tij të shkrimtarit të fiksionit për të portretizuar jetën dhe veprën e Teslës, duke i dhënë romanit një ndjenjë romanze dhe poezi. Megjithatë, ai mbetet i besueshëm ndaj faktëve historikë dhe përdor burime të shumta të dokumentacionit për të vërtetuar atë që shkruan. Në përgjithësi, roman “Tesla” është një portret i fuqishëm dhe emocionues i një nga shkencëtarët më të rëndësishëm të shekullit të 20-të, i cili ndikoi thellë në teknologjinë moderne dhe në jetën tonë të përditshme.

SKU: 9789928342614 Kategoria

Roman “Tesla” i autorit Vladimir Pistalo flet për jetën dhe veprën e një prej shkencëtarëve dhe inxhinierëve më të njohur të shekullit të 20-të, Nikola Teslë. Libri ndjek rrugën e jetës së Teslë nga fëmijëria e tij në Slloveni deri në karrierën e tij si inxhinier dhe shkencëtar në Amerikën e hershme të shekullit të 20-të. Roman përfshin detaje të ndryshme rreth jetës së Teslë, si marrëdhëniet me familjen, miqtë dhe kolegët, si dhe shpikjet dhe eksperimentet e tij të ndryshme. Pjesa kryesore e librit fokusohet në arritjet shkencore të Teslë dhe vështirësitë që ai u përball në karrierën e tij. Për shembull, libri flet rreth garës së tij me Thomas Edisonin për kontrollin e energjisë elektrike dhe marrëdhëniet e tij konfliktuale me Edisonin dhe JP Morgan-in. Gjithashtu, libri trajton edhe shpikjen e tij të “sistemit të rrymave të ndryshueshme” dhe ndikimin e tij në teknologjinë e sotme.

Komente

Nuk ka ende komente