Si të flisni që fëmijët t’ju dëgjojnë & si të dëgjoni që fëmijët të flasin me ju

1,400 L

Libri “Si të flisni që fëmijët t’ju dëgjojnë?” i Adele Faber dhe Elaine Mazlish flet për marrëdhëniet midis prindërve dhe fëmijëve, dhe ofron strategji dhe teknika për të komunikuar më mirë me fëmijët dhe për të ndihmuar në rritjen e një fëmije të sigurt dhe të besueshëm.

SKU: 9789951817448 Kategoria

Autorët theksojnë se shumë herë prindërit komunikojnë në mënyrë negative me fëmijët e tyre, duke u ngritur zëri dhe duke u dhënë urdhra, gjë që shpesh bën që fëmijët të mos i dëgjojnë ata. Në këtë libër, autore të shpjegojnë se si mund të flasim me fëmijët në mënyrë që ata të dëgjojnë dhe të kuptojnë mesazhet tona. Libri ofron teknika si: Të dëgjoni me kujdes dhe t’i bëni fëmijët të ndjehen të dëgjuar. T’i ndihmoni fëmijët të ndihen të sigurt dhe të besojnë në aftësitë e tyre. T’i ndihmoni fëmijët të kuptojnë ndjenjat dhe emocionet e tyre dhe t’i shprehin ato në mënyrë pozitive dhe konstruktive. Të zgjidhni mosmarrëveshjet me fëmijët në mënyrë që të jenë të avancuara dhe konstruktive. Në përgjithësi, “Si të flisni që fëmijët t’ju dëgjojnë?” është një libër i dobishëm dhe i frymëzueshëm për prindërit dhe mësuesit që kanë nevojë për mënyra efektive të komunikimit me fëmijët dhe për të ndihmuar në rritjen e një fëmije të sigurt dhe të besueshëm.

Komente

Nuk ka ende komente