Fuqia e mitit

1,200 L

Ky liber i jashtezakonshem zbulon se si temat dhe simbolet e rrefimeve te lashta vazhdojne t’i japin kuptim lindjes, vdekjes, dashurise, dhe luftes.

SKU: 9789951814195 Kategoria

Fuqia e Mitit nisi një ringjallje të jashtëzakonshme të interesit të Joseph Cambell dhe veprë e tij. Një studiues, shkrimtar dhe mësues I shquar, ai ka pasur një ndikim të thellë t miliona njerëz duke përfsjirëkrijuesin e StarWars, George Lucas. Për Campbell, mitologjia ishte ” Kënga e universit, muzika e sferave. Me Bill Moyers, një nga gazetarët më tëshquar të Amerikës, si bashkëmendimtar dhebashkëbisedues tij, fuqia e Mitit prek tema nga martesa moderne te lindjet e virgjëra, nga Jezusite John Lennon, duke ofruar një kombinim të shkëlqyer të inteligjenës dhe zgjuarsisë.

Komente

Nuk ka ende komente