Tri motrat

1,400 L

Frymëzuar nga një histori e vërtetë dhe me ngjarje që ndërthuren me historitë e Lejlit, Gitës dhe Silkës, në librin “Tri motrat” do të lënë mendjen dhe zemrën të gjithë të pasionuarit pas historive të kurajës dhe forcës.

9 stok

SKU: 9789928338365 Kategoria , Tag:

Tri motra sllovake i mbijetojnë disa viteve në kampin më famëkeq të nazistëve, Aushvic. Livia, Magda dhe Sibi i kanë premtuar njëra-tjetrës se nuk do të ndahen kurrë, qoftë edhe para vështirësive më të mëdha. Kështu, qëndrojnë të bashkuara edhe kur rrezikojnë të vdesin nga uria, rraskapitja apo nga mizoria e kapove të kampit nazist. Kur forcat aleate i afrohen fitores, motrat duhet të përballen me një sfidë të fundit: marshimin e vdekjes nga Aushvici, teksa nazistët përpiqen të zhdukin provat e burgosjes dhe keqtrajtimit të mijëra njerëzve. Një ndodhi fatlume e minutës së fundit bën që tri motrat të arratisen nga rreshti i marshimit dhe të fshihen në pyll për ditë të tëra, para se t’i shpëtojnë forcat aleate. Pikërisht aty duket se nis historia e vërtetë e tri motrave. Prej atje, ato udhëtojnë për në Izrael, në shtëpinë e tyre të re, ku beteja për liri merr një formë tjetër. Livia, Magda dhe Sibi duhet të përballen me fantazmat e së kaluarës dhe disa sekrete që i kanë mbajtur njëra-tjetrës.

Komente

Nuk ka ende komente