Të menduarit shpejt dhe të menduarit ngadalë

1,300 L

Përmes këtij libri autori na çon në një udhëtim novator të mendjes dhe shpjegon dy sistemet që nxisin mënyrën se si ne mendojmë: Sistemi 1 është i të menduarit shpejtë, intuitiv dhe emocional; Sistemi 2 është më të menduarit ngadalë; më i diskutueshëm dhe më logjik. 

SKU: 9789928136220 Kategoria

Kahneman shfaq aftësitë e jashtëzakonshme edhe gabimet dhe paragjykimet e të menduarit shpejt, dhe zbulon ndikimin e gjerë të përshtypjeve intuitive mbi mendimet dhe sjelljen tonë. Ndikimi i humbjes dhe vetëbesimi në strategjitë e korporatave, vështirësitë e parashikimeve se çfarë do të na bëjë të lumtur në të ardhmen, sfidat e duhura, parashikimi i rreziqeve në punë dhe në shtëpi, ndikimi i thellë i bazave njohëse në çdo gjë, që nga loja në tregun e aksioneve, planifikimi i pushimeve të ardhshme – secila prej tyre mund të kuptohet duke ditur se si punojnë së bashku të dy sistemet për të formësuar gjykimet dhe vendimet tona.

Komente

Nuk ka ende komente