Komedia Hyjnore

3,000 L

Ky libër është kryevepra e mijëvjeçarit, e cila sjell një udhëtim të botës së brendshme dhe përjetimeve njerëzore, duke u shndërruar në një gurë kyçi të qytetërimit perëndimor për zbulimin e misterit të identitetit të tij.

SKU: 9789928313867 Kategoria

Komedia Hyjnore) është vepra madhore e poetit, shkrimtarit dhe politikanit italian Dante Aligieri, një prej teksteve kyç të letërsisë perëndimore. Vepra paraqet një alegori epike trekëndëshe të shpirtit njerëzor dhe një monument ku Dantja ngriti, me fantazinë e tij të mrekullueshme, mbretërinë e botës së përtejme. Me fjalë të tjera është një përshkrim i udhëtimit fantastik të autorit nëpër tri mbretëritë e përjetshme: Ferr, Purgator dhe Parajsë. Gjatë këtij udhëtimi imagjinar, që zgjati vetëm 7 ditë–nga 18 deri në 25 prill 1300 (java deri në ditën e Pashkëve)–autori provoi të përshkruajë gjendjen e shpirtit të njeriut pas vdekjes.

Komente

Nuk ka ende komente