Enciklopedi e historisë së botës – II

1,500 L

Ka mundësi që një ditë, pas një studimi të kujdesshëm, të arrihet të kapet mentaliteti dhe shpirti i atyre që morën pjesë në ngjarjet historike. Eshtë e sigurt se sot, ndonëse popujt janë përçarë nga ideologji “të përbindëshme”, trashëguar që nga shek. XIX-të, forca e ndryshimeve ekonomike dhe teknike si dhe përhapja e metodës shkencore po e shtyjnë njerëzimin drejt horizonteve më të gjera dhe drejt pranimit se realitetet e botës moderne kapërcejnë çdo kufi racial, kombëtar bile edhe “ideologjik”.

SKU: 9789928317377 Kategoria

Është një nevojë e pashmangëshme për breznitë e ardhëshme të çdo vendi të mësojnë të jetojnë së bashku, përndryshe do të kemi një shkatërrim të përgjithshëm: mënyra më e mirë për t’ia arritë këtij qëllimi është të kuptuarit e historisë së botës.

Komente

Nuk ka ende komente