Dashnorët poshtë Danubit

1,000 L

Budapest, 1944. Në Evropën e shkatërruar nga lufta, Hana dhe Bora takohen përsëri shumë vjet pas divorcit të dhimbshëm. Kurrë s’e kishin menduar se do të bashkëjetonin përsëri, por në rrethana kaq ekstreme. Nazistët kanë pushtuar qytetin dhe ndjekin hebrenjtë. Bora, një aristokrat piktor dhe diplomat, strehon në bodrumin e shtëpisë së tij një çift hebrenjsh: ish-gruan dhe burrin e saj aktual, me të cilin ajo e ka tradhëtuar.

SKU: 9789928062581 Kategoria

Historia zhvillohet në dy plane: ai i nëntokës dhe ai i shtëpisë, ku Bora jeton me Margën, gruan e tij të dytë. Të dy botët do të hyjnë në një kon?ikt të heshtur i cili do ta ndryshojë në mënyrë dramatike jetën e personazheve. Teksa Bora pret çdo ditë vizitën e o?cerit nazist i cili kërkon një portret nga piktori i shquar, të burgosurit poshtë e gjejnë shpëtimin te kënaqësia e dashurisë, lidhja më e pastër me jetën përballë grackës së vdekjes. Kthesat e papritura të fatit do t’i detyrojnë Borën dhe Margën të mërgohen në Argjentinë, ku jeta do t’i befasojë dhe do t’i tmerrojë përsëri.

Shtëpia Botuese

Ombra GVG

Numri i faqeve

348

Autori

Federico Andahazi

Komente

Nuk ka ende komente